v a r a a   a i k a a

Ruokavalioneuvonta ja ravintoterapia

Ravintoterapian ja ruokavalioneuvonnan tavoitteena on edistää terveyttä suosittelemalla asiakkaalle henkilökohtaisen ohjelman sisältäen mm. ruokavalion, elämäntapoja, ravintolisiä ja yrttejä. Ravintoterapeutti käyttää tietojaan ruokavalion, vitamiinien, mineraalien, rasvahappojen, antioksidanttien, aminohappojen ja entsyymien vaikutuksesta kehon anatomiaan, fysiologiaan ja biokemiaan. Ravintoterapeutti antaa neuvoja siitä, miten keho voi ylläpitää tai palauttaa luonnollisen ravintotasapainonsa, joka voi olla häiriintynyt esim. sairauden, leikkauksen, trauman tai ravintopuutteiden seurauksena.

Sandran työ perustuu luonnonlääketieteeseen ja funktionaaliseen lääketieteeseen. Luonnonlääketiede perustuu ajatukseen, että haluamme tukea kehoa, jotta se voi parantaa itsensä. Esim. yrttien, lääkesienten, hengitysharjoitusten tai meditaation käyttö hoitomuotona voi sisältyä ohjelmaan. Iirisdiagnostiikkaa, kielidiagnostiikkaa ja joskus myös laboratorisia testejä käytetään tukemaan ravintopuutteiden ja epätasapainojen tunnistamista. Funktionaalinen lääketiede tarkoittaa sitä, että terapeutti koittaa löytää ongelman ytimen ja hoitaa siten koko ihmistä tietyn sairauden sijaan.

Ensimmäisen käynnin aikana terapeutti käy tarkasti läpi asiakkaan terveystaustan ja oireet, sekä asiakkaan tulevaisuuden tavoitteet. Viikko ennen tapaamista asiakas pitää ruokapäiväkirjaa. Yksilöllinen ohjelma rakennetaan asiakkaan henkilökohtainen tilanne perustana. Laboratorisia testejäkin voi käyttää, Sandra käyttää Nordic Laboratories-testejä. Yksi tai useampi seurantakäynti on suositeltava, yleensä nn. 4-8 viikon välein.

Ravintoterapia sopii kaikille iästä tai terveydentasosta riippumatta, ja voi olla tukena esim. seuraaviin ongelmiin:
– ruoansulatusongelmat
– vatsa- ja suolisto-ongelmat
– hormonihäiriöt
– unenpuute
– iho-ongelmat
– autoimmuunisairaudet
– hedelmällisyysongelmat
– mielenterveyshäiriöt
– painoon liittyvät ongelmat
– toistuvat infektiot
– väsymys ja uupumus
– tulehdussairaudet
– detox
– verensokerin epätasaisuus/korkea verensokeri, makeanhimo
– allergiat ja intoleranssit

Sandra on opiskellut Englannin Lontoossa, koulussa nimeltä College of Naturopathic Medicine. Hän on Suomen Ravintoterapiayhdistyksen jäsen.

Hinnat:
Ravintoterapia 90-120 min 115 €
Seuranta 45-60 min 65 €

Sandra on tällä hetkellä äitiyslomalla. Seuraa somesivujamme saadaksesi päivityksiä hänen paluustaan!