v a r a a   a i k a a

Jenny Präktig

Terapiakulma Jenny Bergman

Jooga, shiatsu ja ayurveda – tasapainoa elämään ✨

Jenny valmistui fysioterapeutiksi vuonna 2011 ja on siitä lähtien opiskellut ja kehittänyt terveyteen ja liikuntaan liittyviä taitojaan. Hän on myös laajentanut ihmiskuvaansa hoitotyössä, tehden töitä mm. autististen henkilöiden parissa. Fyysisen ja psyykkisen avun tarjoamisen lisäksi hän haluaa myös tukea henkistä terveyttä ja sielun hyvinvointia. 

Terveyteen liittyvät asiat ovat aina olleet suuri kiinnostuksenkohde. Liikunta on usein ollut ensisijalla, mutta myös ruoka ja ravinto ovat olleet tärkeitä. 15-vuotiaana Jenny jätti pois punaisen lihan ruokavaliostaan, ja sen jälkeen hän on huomattavasti vähentänyt myös muiden eläinperäisten tuotteiden syömistä. Hänen mielipiteen mukaan ei kenenkään muun saisi kärsiä hänen hyvinvoinnin vuoksi.

16-vuotiaana Jenny kokeili joogaa Paraisten Sports Gymin kautta. Sen jälkeen hän on kokeillut monta eri joogamuotoa, ja kun hän alkoi käymään Irenan tunneilla Terapiakulmassa joogasta tuli yhä suurempi osa hänen arkea. Samaan aikaan hän tutustui kirjaan chakroista, eli kehon energiakeskuksista, jolloin alkoi uusi jakso elämässä. Tämän seurauksena hän on opiskellut shiatsuhoitajaksi, ja opiskelujen kautta hän on kerännyt syvempää ihmisen terveyteen liittyvää ymmärrystä, sekä fyysisellä että henkisellä tasolla.

Keväällä 2017 Jenny lähti Intian Rishikeshiin opiskelemaan joogaopettajksi. Siellä hän oppi klassista hathajoogaa, sekä intialaisen lääketieteen ayurvedan perusteet. 2015 lähtien Jenny on tehnyt Terapiakulmassa shiatsuhoitoja, mutta syksyllä 2017 hän oli valmis täysaikaiseen yrittäjyyteen. 

Jenny tavoittelee jatkuvasti hyvinvoinnin tasapainoa. Työssään hän haluaa auttaa muita löytämään oman tasapainonsa. Terapiakulmassa hän tarjoaa shiatsun lisäksi myös fysioterapiaa, hierontaa, ayurvedista hierontaa, kävelyhierontaa ja aromahierontaa. Sinun toiveidesi mukaan Jenny kehittää fysioterapeuttisten neuvojen, joogaharjoitusten ja hoitojen yhdistelmän, joka auttaa sinua pääsemään tasapainoon. 

2020 oli muutosten vuosi ja se näkyy myös Jennyn työssä. Hän teki syventävää joogafilosofian opiskelua, ja kevään ja alkukesän aikana hän teki paljon healingtyötä. Luonnonläheisyys, joka on aina ollut Jennyn elämässään läsnä, näkyy enemmän ja enemmän myös hänen työssä.