B o k a   t i d

Jenny Präktig

Terapihörnet Jenny Bergman

Yoga, shiatsu och ayurveda – balans i livet ✨

Jenny blev färdig fysioterapeut 2011 och har sedan dess studerat vidare inom spektrumet för hälsa och motion. Hon har också utvidgat sin syn på människan genom sitt arbete med personer med autism och inom vården. Utöver det fysiska och psykiska är hon intresserad av att stöda den själsliga hälsan. 

Intresset för hälsa har alltid funnits. Främst har det varit motion och rörelse som har intresserat men också kosten har varit en viktig del. Då Jenny var 15 år gammal lämnade hon bort allt rött kött och efter det har hon också minskat mycket på de andra animaliska produkterna. Hennes åsikt är att ingen annan skall behöva lida för hennes välmåendes skull. Utöver hennes etiska syn på kost har hon också provat sig fram och känt efter vad som bäst passar för hennes välmående i olika delar av livet. 

När Jenny var 16 provade hon på yoga på Sports Gym i Pargas. Efter det har hon provat på olika former av yoga, och när hon började gå på Irenas yoga på Terapihörnet blev yoga mer och mer en del av hennes vardag. Under samma tid fick hon en bok om chakran (energicentren i kroppen) satt i sin hand – där och då började en ny etapp i livet. Som följd av detta har hon studerat till shiatsubehandlare och har under studierna kommit i kontakt med djupare aspekter av människans hälsa, både det fysiska och psykiska men också det själsliga.

På våren 2017 bar det av till Rishikesh i Indien på en yogalärarutbildning där hon lärde sig klassisk hathayoga, samt grunderna i den indiska hälsoläran ayurveda. Sedan 2015 har Jenny gett shiatsubehandlingar på Terapihörnet men på hösten 2017 var hon redo att börja som företagare på heltid. 

Jenny söker ständigt efter balans i välmåendet. Genom sitt arbete vill hon hjälpa andra att hitta sin balans. På Terapihörnet erbjuder hon nuförtiden utöver shiatsu också fysioterapi, massage, ayurvedisk massage, gångmassage och aromamassage. Enligt vad du önskar och behöver kan hon erbjuda kombinationer av fysioterapeutiska råd, yogaövningar och en behandling som hjälper att balansera dina problem. 

År 2020 var ett år av förändring och det visade sig också i Jennys arbete. Hon gjorde fördjupningsstudier i yogafilosofi och arbetade under våren och försommaren med healing på olika plan. Närheten till naturen som alltid funnits börjar mer och mer söka sig in i arbetet. De behandlingarna hon ger förknippar sig alla till naturläror och på det själsliga planet får hon hjälp av andar och kraftdjur.