B o k a   t i d

Sandra Duggan

Terapihörnet Sandra Duggan

Näringsterapi – mat för glädje och hälsa ✨

Sandra jobbar som kost- och näringsterapeut på Terapihörnet. Att jobba som näringsterapeut är både spännande och utmanande. Det allra bästa för Sandra är att se hennes kunder uppnå resultat och därmed må bättre. Ibland krävs det mer jobb – av både Sandra och kunden – ibland mindre, men varje gång är det lika mycket värt det och samtidigt en påminnelse om varför hon gör det hon gör. Kost och näring är bara en av pelarna som bygger vår hälsa, men en av de viktigaste, anser Sandra. Vad vi sätter i vår mun – mat, vatten, preparat – utgör grunden för hur vår kropp kommer att fungera. Att välja rätt, att välja sådant som stöder kroppens egna läkande processer istället för sådant som motverkar dem, är inte alltid så lätt. Dessutom inverkar också hur, när och varför vi äter!

Sandras intresse för naturlig hälsa och speciellt hur mat påverkar kropp och sinne har funnits med så länge hon kan minnas. Efter gymnasiet utbildade hon sig till massör och sedan närvårdare. Hon har alltid jobbat med att hjälpa människor och det har alltid känts som det enda rätta för henne. Då Sandra var 28 år gammal ordnade livet så att hon fick uppfylla en av sina drömmar; att resa till Australien. Hon är nyfiken och tycker om att lära sig och att utforska – och här fick hon göra just det. 

I Australien träffade Sandra sin nuvarande man. Parets vägar tog dem så småningom till södra England, där de bodde i sex år. I England hittade Sandra äntligen den utbildning hon längtat efter för att kunna förverkliga ännu en dröm; att jobba som näringsterapeut. I tre år reste hon till London två veckoslut per månad för att delta i närstudiedagarna (detta tog två timmar med buss ena vägen). Sandras man tyckte att hon måste vara antingen smått galen eller jättemotiverad. I England föddes även parets son. Trots att Sandra trivs så bra med båda sina jobb idag, känner hon ändå att hennes allra viktigaste uppgift just nu är att vara mamma. Att vara mamma till en tvååring som växer upp under 2020-talet är både otroligt givande och tidvis rätt utmanande. Sandra är så tacksam varje dag för att hon fått den möljigheten!

Då Sandra nu ser tillbaka på sina egna hälsoproblem som yngre, inser hon att de nog till största del berodde på två faktorer – dysbios och obalanserat blodsocker. Två områden som speciellt intresserar henne och som hon alltid utvärderar hos alla sina kunder. Två områden som är så otroligt viktiga, men som sällan får tillräckligt med uppmärksamhet.

Under ett första möte med Sandra går ni tillsammans igenom din hälsa och dina individuella mål. Därefter erbjuder Sandra stöd, metoder, inspiration och den kunskap som behövs för att du ska nå dina mål. Ni strävar till att alltid hitta roten till problemen, inte bara dämpa symptomen. Sandra är en bra lyssnare och dömer ingen, inga besvär är för små eller för pinsamma.

Vi vill att våra kroppar ska hålla livet ut, så de är värda att ta hand om!

Följande mening hörde Sandra under studietiden:

“Det finns två vanliga missuppfattningar då det gäller nutrition: 

  1. Att nutrition kan fixa allt
  2. Att nutrition inte kan fixa någonting”

Om du vill veta mera, eller om du undrar ifall Sandra kan hjälpa just dig, erbjuder hon en gratis 15-minuters konsultation via telefon.