B o k a   t i d

Käk- och tuggmuskelbehandling

Många av kroppens spänningar och problem, speciellt i nacke, axlar och övre ryggen, kan vara starkt kopplade till spänningar i ansiktets och huvudets käk- och tuggmuskler. Vi människor har ofta en tendens att bita ihop tänderna under stress eller på natten, och många av oss gnisslar också tänder när vi sover. Dessa ovanor kan få sin början redan i barndomen, och förvärras betydligt under stress.

Stress påverkar våra kroppar på alldeles otroliga sätt. Långvarig stress kan leda till smärtsamma spänningar och till och med förorsaka allvarliga sjukdomar, eftersom stresshormonerna tvingar kroppen in i ett kontinuerligt beredskapstillstånd där kroppens andra livsviktiga funktioner sätts på paus och kan bli rubbade.

I behandlingen av käk- och tuggmusklerna, som Terapihörnets Anna erbjuder dig, används massage och töjningar för att behandla musklerna i just detta område; Anna går genom halsens, nackens och skallbottnets muskler, käkens tuggmuskler, och behandlar också huvudet, ansiktet och öronen. Hon kan till och med massera kindens käkmuskler från insidan av munnen, om områdets spänningar så förutsätter. Ni kan tillsammans undersöka munnens och käkens rörelser och kolla om de är normala, eller om det uppstår smärta eller finns förhindrad rörlighet i lederna. Till behandlingen hör också att skapa avslappning och därmed minska på stress och dess påverkan på kroppen; ni väcker snällt och försiktigt upp kroppens parasympatiska nervsystem, som hjälper kroppen och sinnet att lugna sig och slappna av. 

Denna behandling passar alla, och speciellt bra passar den alla er som känner att käkområdet ofta är spänt, eller som lider av nack- och halsmuskelspänningar. Tips: denna behandling är perfekt för sångare och alla vars jobb innefattar att prata mycket!

Priser:

Käk- och tuggmuskelbehandling 60 min 57 €